Richtlijnen en communicatie

Omdat we in contact staan ​​met kinderen en jongeren, is het belangrijk te zorgen voor een veilig klimaat. Daarom is het nodig dat de regels en richtlijnen worden nageleefd.

Basisregels WakeUp Deborah:

  • Vertrouwelijkheid is van toepassing op alles wat in de groep wordt gedeeld. Praat nooit over wat een kind of jongere je in vertrouwen heeft verteld.
  • Als er een ernstige of gecompliceerde situatie optreedt, praat dan met je voorganger of kerkelijke vertrouwenspersoon.
  • Als kinderen en jongeren via WhatsApp rechtstreeks communiceren met een Daniel of Deborah, zorg er dan voor dat meisjes schrijven aan Deborah’s en jongens aan Daniels.

WhatsApp
Om de communicatie tussen leden in een WakeUp Deborah-groep te vergemakkelijken, raden we aan om sociale media te gebruiken. WhatsApp is een veelgebruikte app onder jongeren. De reden dat we WhatsApp aanbevelen, is dat we het gemakkelijk willen maken voor kinderen en jongeren om hun gebedsonderwerpen te communiceren met de gebedscoördinator of met hun persoonlijke Deborah of Daniel. Hoe eenvoudiger en sneller het is voor kinderen en jongeren, hoe groter de kans dat ze aangeven waarvoor ze willen bidden.

 

Meer over ‘Aan de slag’