Actueel 

Geloof, gebed & tieners

gratis boekje over gebed voor tieners

WakeUp Deborah is initiatiefnemer van het boek voor ouders, jeugdwerkers en gemeenteleden die willen bidden voor tieners. Er is behoefte aan een praktische handleiding voor mensen die willen beginnen met gebed. Er is ook behoefte aan vernieuwing en verdieping voor Deborah’s en Daniëls die al gewend zijn om te bidden.

Het boekje is uiteindelijk door meerder auteurs samengesteld en wordt uitgegeven bij Youth for Christ. Het is een gratis uitgave over bidden voor en met tieners.

‘Geloof, gebed & tieners’ is dus een praktisch boekje dat aanspoort om dagelijks voor tieners te bidden. Het is heel geschikt om voor jezelf, maar ook als gebedsgroep te gebruiken.

 

 ‘Geloof, gebed & tieners’ is de opvolger van het succesvolle boekje ‘Geloof, hoop & tieners’, dat Youth for Christ in 2012 uitbracht. Daarin heeft WakeUp Deborah een hoofdstuk geschreven over het gebed als fundament. Het boekje werd twee keer herdrukt en er werden ruim 13.000 exemplaren verspreid.

 

Creatieve gebedsvormen

Om je te helpen om dagelijks voor je tiener(s) te bidden, staan achter in het boek 31 creatieve gebedsvormen, voor elke dag van de maand één. Ze variëren van het uitbidden van Bijbelteksten tot het schrijven van een bemoediging op de spiegel. Jan van den Berg schreef en verzamelde de gebedsvormen. “Met de creatieve gebedsvormen willen we laten zien dat bidden voor tieners op meer manieren kan dan met gevouwen handen, gesloten ogen en in je slaapkamer.”

 

Persoonlijke ervaringen

Aan Geloof, gebed & tieners schreven diverse auteurs mee, waaronder Saskia van Helden, coördinator WakeUp Deborah, Marian Timmermans, auteur van Mind your faith  en Ruud Bouman, manager Kerk en LifeSpots van Youth for Christ. Zij  vertellen vanuit hun expertise en hun persoonlijke ervaringen over de kracht van dagelijks gebed voor tieners. Daarnaast delen een moeder, een leraar scheikunde, een jeugdleider en twee jongerenwerkers hun ervaringen met bidden voor de tieners in hun omgeving.

 

‘Geloof, gebed & tieners’ is gratis aan te vragen via www.yfc.nl/geloofgebedtieners.
96 pagina’s, ISBN 978 94 6228 579 8